HabiTask organiseert bijeenkomst ‘Denk mee over een nieuw Woonruimteverdeling’


11 april 2017

Op 23 maart heeft HabiTask in De Balie in Amsterdam een geweldige bijeenkomst over woonruimteverdeling georganiseerd. In 3 rondes werd met observatoren, praktijkmensen, voorspellers en heel veel aanwezige professionals om de tafel gegaan om te ontdekken waar het probleem zit en hoe dit kan worden opgelost. Er werd gesproken over waar het spaak loopt en waar het beter kan. 

De bijeenkomst werd geleid door dagvoorzitter Bart Cosijn. 

De adviezen uit de bijeenkomst waren onder andere:

  • Zoek het verschil tussen je woonwensenonderzoek, en de wachtlijsten. Dan krijg je inzicht in de daadwerkelijke behoefte.Ga op zoek naar huurders waarvan je verwacht dat ze wel zou willen verhuizen, en verleidt ze tot ruilen.
  • Ga nadenken hoe de wereld eruit ziet, zonder woningcorporaties. De macht gaat naar de burgers, veel banen gaan verdwijnen of zullen wijzigen door techniek. Dit zou corporaties overbodig kunnen maken. Het advies is haal er wat jongeren bij, die de toekomst naar hun hand willen zetten. 
  • Denk na over je rol als corporatie, als de huurders aan zelfbeheer doen.
Lees hier het gehele verslag van de bijeenkomst.


Wilt u zelf bij een rondetafel in uw regio aanwezig zijn? Dit kan!


Wij gaan door middel van rondetafelgesprekken met professionals voortborduren op de inzichten van 23 maart, en de vertaling maken naar de uitdagingen in de betreffende regio. Dit doen wij in de regio's: 
  • Regio Breda / Tilburg
  • Regio Amsterdam
  • Regio Haaglanden / Rijnmond

Meedoen? Kijk voor meer informatie op de website van HabiTask.