Helix behaalt ISO 9001 en ISO 14001 certificaten


11 mei 2017

Helix heeft met succes de audits voor de toepassing van de ISO-9001:2015 en ISO-14001 normen doorlopen. Het ISO-9001 certificaat staat garant voor de juiste toepassing van de internationale norm die gesteld wordt voor Kwaliteitsmanagement. De norm voorziet in een aantal procedures waarmee een logische aanpak van de beheersing van kwaliteit wordt gewaarborgd.

Het certificatietraject is uitgevoerd door BSI (British Standards Institution). “We hebben het audit proces van BSI als gedegen en kritisch ervaren. Het heeft zeker bijgedragen aan het besef dat kwaliteitsmanagement uit meetbare doelen moet bestaan die onze organisatie en onze opdrachtgevers verder helpen.”, vertelt Anjemieke Steenwijk, kwaliteits- en milieucoördinator Helix.

De ISO-9001 norm beschrijft de manieren om op consistente wijze prestaties en diensten te leveren en het kwaliteitsmanagementsysteem optimaal te onderhouden en de voordelen ervan te blijven ervaren. “Wij hebben al een aantal jaren ervaring met het werken met een kwaliteitsmanagementsysteem. De overgang naar de 2015 versie van ISO-9001 heeft ons wel wat extra inspanning gekost. ISO-14001 helpt ons om onze milieu invloeden te bepalen, te verminderen en om op een duurzame en gecontroleerde wijze onze organisatie te ontwikkelen. Het is goed dat onze werkwijze nu met de officiële certificaten wordt bevestigd.”, licht Wim van Welzen, directeur Helix, toe.

“Het behalen van de certificaten is vergelijkbaar met het behalen van een rijbewijs. Ons werk stopt hier niet, maar begint hier juist. We blijven actief met de continue verbetering van onze processen en milieuprestaties.”, aldus Wim van Welzen.