A Bees Company
 


A Bees Company produceert hoogwaardige honing en bijenwax en is gevestigd in Uganda.
Onze focus is kwaliteitsborging van de producten, terwijl we nauw samenwerken met onze honingleveranciers. Wij zijn van mening dat internationale handel belangrijk is voor duurzame ontwikkeling van ontwikkelingslanden. Daarom exporteren wij geraffineerde bijenwas naar Europa, Amerika, Japan, enz.

A Bees Company geeft Afrikaanse bijenhouders toegang tot de internationale markt door hun producten tegen een eerlijke prijs te kopen. Wij ondersteunen hen om de kwaliteit en de hoeveelheid van hun productie te verbeteren.

Oost-Afrika komt uit moeilijke tijden terug. Veel mensen leven nog steeds in armoede. NGO's hebben programma's gestart om bijenteelt bij kleine boeren te stimuleren, omdat het gemakkelijk is om wat geld te verdienen door honing te verkopen. Deze programma's zijn succesvol, maar de kwaliteit en de hoeveelheden zijn nog steeds laag en moeten veel verder worden genomen.A Bees Company werkt vanuit een commercieel oogpunt aan die uitdaging. Elke bijdrage aan de waardeketen van de honing krijgt een eerlijk deel van de productmarge. Dit is een zeer belangrijke vereiste voor het bouwen van een stabiele waardeketen.


Wim van Welzen is managing director van deze organisatie en in die rol nauw betrokken. Relgematig reist hij af naar Uganda om de voortgang van de organisatie te bekijken en bedrijfsmatig te adviseren.